RT4 Retail Redevelopment

Canary Wharf Contractors appointed Kilnbridge to undertake the redevelopment of the RT4 retail link to create additional retail and restaurant space for both existing and new businesses.

The project involved the construction of a new mezzanine level within the original structure, a new external cantilever structure (that would provide additional seating space for Jamie Oliver’s restaurant), internal stairs, bespoke curved cleaning gantry, along with other major structural works.

RT4 Retail Redevelopment

Key Facts

Location:
Canary Wharf, London
Contractor:Canary Wharf
Contractors Ltd
Client:Canary Wharf
Group Ltd
Consultant:WSP
Adamson Associates
Value:£850,000

The work had to be undertaken with little or no impact to surrounding business, which meant that the majority of the works were carried out at night. With consideration to the environmental concerns given the close proximity to an adjacent waterway.

Due to the restricted loading criteria on the surrounding ground, a special adaption was designed to enable a UNIC Crawler crane to undertake complex lifts, whilst minimising the transferred loads on the ground.

RT4 Retail Redevelopment Link