Jubilee Place Expansion

Jubilee Place Expansion Project is one of the UK’s largest retail expansion projects creating 50,000ft2 of new retail space beneath the existing Jubilee Place Mall at Canary Wharf, London.

Canary Wharf Contractors appointed Kilnbridge to undertake major structural alterations to the existing car park which involved extensive concrete cutting and reconstruction to transform the existing car park level to retail space.

Jubilee Place Expansion

Key Facts

Location:
Canary Wharf, London
Contractor:Canary Wharf Contractors Ltd
Client:Canary Wharf Group Ltd
Consultant:WSP / Adamson Associates
Value:£3.7m

The solution involved the design and installation of a hydraulic system which lowered pre-cut slab sections each weighing 67 tonnes onto new sleeper walls constructed two metres below. Beam strips were maintained during the operation to support the slab loads. The beam strips were then cut and lowered to the required level.

The slabs and beam strip were then knitted together with a concrete topping screed and new connections into the existing columns.

Retail Expansion Project